måndag 7 mars 2011

Fel i British Medical Journal om Doktor Andrew Wakefield, vaccination och autism

””Före detta chefen för National Institutes of Health i USA Dr. Bernadine Healy hävdar att ”the question of a link between vaccines and autism is still open for debate”. Det är i direkt motsats till vad svenska myndigheter påstår. Hon säger att det inte finns några direkta studier på de barn som drabbats. Bara Epidemiologiska studier. Samma typ av studier som visade att rökning inte var farligt.
Hennes uttalanden ska ses i ljuset av den epidemi av autism som plågar USA och England. 1 av 110 i USA och 1 av 65 barn i England lider av autism eller autismrelaterade sjukdomar. I sammanhanget kan nämnas att barn i USA idag får 36 olika vaccin före 6 års ålder.
I januari 2009 visade en studie presenterad i den vetenskapliga tidskriften Epidemiology av Dr. Irva Hertz-Picciotto och Dr. Lora Delwiche, från University of California, ”The rise in autism and the role of age at diagnosis”, att ökningen av autism i Kalifornien sedan 1990 är verklig och inte beror på en förändrad diagnostik. Vaccin kan vara en av flera möjliga orsaker.
Catherine DeSoto and Robert Hitlan från University of Northern Iowa visade 2010 att det finns en ganska tydligt stöd för ett samband mellan autism och kvicksilver, men även andra tungmetaller. De gjorde sonika en sökning i PubMed på ”Autism AND Mercury” eller ”Autism AND Heavy Metals”. Man fann 163 (idag 174) artiklar som man gick igenom. 58 innehöll empirisk data som var relevant för frågeställningen. 15 var emot en sådan koppling. Men hela 43 stödde tesen, d v s 74%. En ganska tydlig bevisning.
Man ska dock vara på det klara med att MMR/MPR-vaccinet inte innehåller kvicksilver, tiomersal (ett konserveringsmedel). Tiomersal fanns dock med i förra årets vaccin mot svininfluensan. MPR innehåller dock andra ämnen som i sig anses farliga. Man vet heller inte något om de kombinationseffekter som kan finnas mellan olika vaccin och dess beståndsdelar.
Att vaccinering kan ge upphov till autism är belagt i något som heter US Federal Vaccine Court, i en process med 5000 barn vars föräldrar menar att de drabbats av autism efter vaccinering. ””
Läs hela artikeln:  http://www.second-opinion.se/so/view/1637
Då jag följt autism debatten under sex år i USA så tycker jag själv att det är jätteviktigt att man åtminstone vet att läkemedelsindustrin innehar Goliatposition. Informationsåldern som vi befunnit oss i och snart är på väg ut ur för att ge plats för den Globala åldern har inte inneburit att vi försetts med information. Den har inneburit och kommer även i framtiden att innebära att vi själva måste inhämta den information vi behöver för att ta ett beslut. Vi kan inte längre sitta som sparvar och vänta med stängda ögon och öron i hopp om att gökmamman inte skall lägga ett ägg i vårt bo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar