måndag 7 mars 2011

Läkemedelsrester i vårt dricksvatten

Gå inte på den lätte? UV-ljus tar inte kål på läkemedelsrester men det fixar ett antal bakterier.
Snart behöver vi nog inte gå till läkare eftersom vi får i oss mer än vad vi behöver i vårt dricksvatten. Om dricksvattenleverantörerna beslutar sig för att montera in speciella filter som renar vattnet innan det når våra kökskranar så måste vi ändå lugnt räkna med att andra levande organismer lagrar det för senare leverans. Med senare leverans menar jag som via en stekt firre på köksbordet.
Skall man bry sig eller skall man bara skaka på huvudet, se hela det här livet som en illusion, ett andligt spel som inte gör någon större skada på själslig nivå? Skall vi se vårt liv som medspelare i en stor film, en film som utkämpar sig på jorden och där det bara handlar om att göra vad som behövs för att tjäna pengar? Är ett lyxrenoverat badrum mer värt än ett människoliv? Är rymdens invånare mer värda än jordens?
De stora pengabögarna har hängt upp alla sina argument på att allt måste vara vetenskapligt bevisat och sedan ger man blanka den i att utföra vetenskapliga tester på det sätt de borde göras. Man sitter fortfarande och utvärderar varje ämne för sig själv trots att alla idag vet att när olika ämnen kombineras så sker en kemisk reaktion. Hur många analyser eller skall vi kalla det för vetenskapliga tester har gjorts på vårt vatten med läkemedel i kombination med klor, flour eller annat?
Jag brukar tänka så här att jag kan bara göra mitt bästa för att ta ansvar för vad jag stoppar i min mun och när det inte räcker ….ja,  då är det dags att gå över till andra sidan igen. Varför sträva efter evigt liv när hela vetenskapen och tillhörande industri gör sitt bästa för att förkorta det? Vissa tycker nog tvärtom men de får leva i sin sanning och förhoppningsvis blir den sanningen den bästa för dem.
Kanske skall vi säga yippi och tackar tackar till det verk i Sverige som bestämmer sig för att Sverige skall ha dubbelt så höga tillåtna halter av farliga ämnen än övriga Europa. Vi som är bäst och så rika har ju förstås inte råd med att montera in filter eller att sanera. Nej varför skulle vi göra det när vi är så bra på att koncentrera oss på vad som händer ute i världen och att sända våra skattemedel dit istället för att investera i vårt eget samhälle.
Cit ””The truth about chemicals is that we know SO LITTLEabout any of them that we have absolutely no idea what we are exposing ourselves and our posterity to and where it could lead us as a society. Tragically the mess inwhich we now find ourselves could be a warning of what is to come if we do not wake up soon to our own insane belief system of “Better Living Through Chemistry”! We are quickly learning that we are far from invincible!!”"
Intresserad? Läs vidare: http://www.drugawareness.org/recentcasesblog/a-decade-later-additional-heightened-concerns-about-pharmaceuticals-in-water

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar