söndag 6 mars 2011

Stackars oss grisar……….

Ja, för vi är väl släkt med varandra? Åtminstone anser vår vetenskapliga världselit det. De använder grisar för att odla organ som sedan skall transplanteras till oss människor. Hur glad blir man då när man i dagens text-tv noterar att våra svenska grisar matas med genmanipulerad soja? Soja som härstammar ifrån Monsatanfrön, planterade i jord som sedan besprutas med Round-up, ett gift som inte ens är godkänt i Sverige.
Är jag förvånad? Nej, det ligger ju i tiden att förgifta mänskligheten. Förr kallades människor för allsköns ord när de hade samma tankegångar som jag nu har. Handen på hjärtat folk – visst undrar man väl vad i farfar de håller på med? På något  sätt så känns det som vi matas med dåliga produkter och att vi snart kan börja kalla oss guinea-pigs. Vem är det egentligen som experimenterar med vem och vad är avsikten?
Efterfrågan styr marknaden sägs det. Allt vi egentligen behöver göra är att tala om för våra handlare att vi kräver GM-fria produkter och nu menar jag livsmedelsföretag likväl som grisbönder. Grisbönderna tänker på sina plånböcker men borde kanske tänka lite längre än näsan räcker för……… grisarna skiter, skiten går ner i jorden, följer med regnvattnet…….
Vad skall vi i Sverige leva på i framtiden? En tanke hos mig har länge varit att så länge vi har rent vatten så har vi en garanterad inkomst och livskälla. Ju mer genmanipulerade grödor som odlas på våra åkrar och ju mer gifter som sprids ut desto längre kommer vi ifrån våra drömmar.
Genmanipulerad föda och Monsatans sätt att via hot, avtal och lagar försätta bönder i konkurs som inte spelar efter utsatta regler är ett vanligt samtalsämne vid middagsborden ute på vischan i staterna. Det är därför så många i Maine har börjat med ekologisk odling i liten skala. De bildar kollektiv och sköter försäljning i egen regi. Så länge de opererar i liten skala så är de ointressanta för Monsanto. 
Borde inte vi odla våra grödor på friska åkrar och ge denna näringsrika föda till alla de svin som lever inom Sveriges gränser. Låt Brasilien behålla sin GM-skit, spelar ingen roll om det är soja eller oxfilé……… om vi säger nej tack så måste de börja odla annat, eller?

Det är inte vetenskapligt bevisat att GM föda är bra för oss, eller????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar