lördag 12 mars 2011

Vad du som förälder behöver känna till om internet

I veckans Metro blev jag glatt förvånad över att finna information över var svenska män annonserar efter sexköp med minderåriga samt även de så kallade lovliga.

Det är tydligen inte olagligt att annonsera efter minderåriga eftersom det först blir olagligt när betalning skett. I Sverige har vi en konstig dubbelmoral och ibland känns det som om lagrikets män tolkar lagen som fan läser bibeln.... förlåt uttrycket.

Här jagar man Julian Assange och sprider ut i världen hur konservativa vi svenskar är och hur hårda lagar vi har samtidigt som sexindustrin blomstrar i det fördolda.

Det finns tydligen mängder av eskortlänkar på nätet varav Adoos.se bara är en av dem.

Polisens insatser skall nu rikta sig till flickorna för att få dem att sluta eftersom de utsätter sig för enorma risker. Hör och häpna men de kan ju faktiskt bli våldtagna, rånade och misshandlade! Ett uttalande ifrån citypolisens prostitutionsgrupp.... grattis till er för dessa nyheter. Inte undra på att vi inte kommit längre i vår utveckling och i bekämpningen. Prostitution har förekommit sedan urminnes tider och tyvärr är det väl så att de tjejer som tar sig in på den banan mestadels vet vad de ger sig in på. Det handlar om att välja mellan fördelar och nackdelar.

Föräldrarna bör vakna upp ifrån sitt Facebooks skrivande och satsa lite tid på den interna kommunikationen inom hemmets väggar. Man kan inte skylla samhället och kompistryck för allting. De tjejer som utför dessa serviceinriktade tjänster för att få pengar till en lyxkonsumption saknar i mina ögon något i uppfostrans bas. Alla har självklart rätt att göra sina egna val här i livet men som förälder måste man i varje fall göra sitt yttersta för att hjälpa sina barn så att de har rätt förutsättningar till att ta rätt beslut.

Det här handlar om våra barns hälsa. Inte bara om den hälsa de har idag utan också den psykiska och fysiska som följer i konsekvensernas spår.

Hjälp de barn som inte förstår att de skall vara rädda om sig själva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar