lördag 29 september 2012

Autísm, alzheimers, demens och sanningar/1


En liten sanning knyter alltid an till en stor sanning. När man samlar små sanningar börjar en bild, en helhet, att träda fram. Sanningar kan ibland kännas obekväma, påhittade, underliga eller banbrytande. Men sanningar kan även vara logiska, så logiska att vi som ser den inte kan förstå varför inte alla människor talar om dem.

Ofta får sanningar vika undan för påtryckningar som kommer ifrån olika håll. De kan komma ifrån Läkemedelstillverkare, Läkare, Politiker, Skola, Arbetsplats, Hem eller ifrån Kompisar. Men det innebär inte att sanningarna är osanningar.

En RN (sjuksköterska) I USA berättade att det inte fanns en enda patient på 1970-talet som hade Alzheimers bland alla ortens 90-100 åringar. I varje fall inte där hon arbetade. Visst fanns det de som hade minnesluckor efter stroke eller andra vaskulära sjukdomar men den största gruppen människor bestod av gamla som bara behövde hjälp med det dagliga pg. av dålig syn, brutet lårben, svagt hjärta eller orkeslöshet på grund av hög ålder.

Alzheimers är känd sedan tidig början av 1900-talet. Givetvis ökade antal människor med diagnosen efter det att sjukdomen blivit känd. Men på senare år har det skett en stor ökning och man kan ju fråga sig: varför?

Demens är även den på framfart, här går det med stora steg, stormsteg. Så fort att de flesta städer i Sverige inte vet var de skall härbärgera dem alla. Den palliativa vården har fått stryka på foten och flyttats hem till vårdtagarens egna hemmiljö.
Den tilltagande alkoholdemensen är för ful att prata om, den kommer inte att försvinna av sig själv för att man tiger ihjäl den sanningen. Har någon forskat i vad sprit, vin och öl egentligen innehåller idag? Visserligen finns det ekologiska varianter men det är ju inte alla som bara köper de produkterna.

Är det för att vi börjat arbeta mot naturen istället för tillsammans med den som vi har dessa problem? Varför försöker vi kontrollera naturen? Och tror vi verkligen att vi behöver kontrollera och styra om i ett system som skött sig själv i tiotusentals år?

Eftersom jag själv tillhör åldergruppen 50+ så vet jag att många unga tycker att vi gamlingar inte längre platsar i arbetslivet. De vill ha förändring med borttagning av LAS, etc. Men sanningen är den att det är många i åldergruppen 50-60 som drabbas av dessa eller andra sjukdomar, vilket faktiskt gör att en massa visdom och kompetens bara omärkbart försvinner. Något för unga att fundera över eftersom de själva inte har så många år på sig innan även de blir helt värdelösa.

Förändringens vind blåser inte bara kulturellt utan även hälsomässigt. Vi blir sjukare vid allt yngre åldrar och visserligen har vi nu en stor generation av många äldre, men det är inte alls säkert att historien upprepar sig, att vi som nu är 50-60 någonsin kommer till 100 strecket. Jag är inte ens säker på att jag vill komma dit med tanke på hur vårt grundvatten förgiftas av bekämpningsmedel och läkemedel samt att mat snart inte längre kan kallas för mat. Många av våra unga köper hellre lingon i affären än plockar dem i naturen eftersom de tror att butikens varor är säkrare. E-familjen har kommit in i våra familjer för att stanna. Tack gode Gud för min dagliga dos...

Autism har dykt upp på våra barn och våra ungas himmel. Det kryper alltså nedåt i åldrarna. Vaccin har utsetts till en av de största bovarna men kan det vara så att mödrarna till dessa autistiska barn i grund och botten åt en felaktig föda, läkemedel eller inte hade tillgång till rent friskt vatten, som ytterligare bidragande orsak?

Under ett antal år nu så har vår hälsa helt fokuserats på läkemedel, olika behandlingsmetoder, operationer och vaccin. Fokuset har legat på storsatsning av förebyggande preparat eftersom de största pengarna görs inom det området. Visst skall vi ha hälso- och sjukvård men det skall inte vara den enda chansen till att kunna leva ett liv och till överlevnad.

Om man arbetar med äldre så får man oftast veta att alla de piller som de dagligen äter för att hålla sig friska och som skall hjälpa dem bli ännu äldre, tillkommit på senare tid. Nästan alla tar sitt dagliga sömnpiller vare sig de behöver eller ej. Doktorn har ju sagt att det inte är bra om de inte sover.
Sanningen här är: läkemedel är inte anledningen till att de uppnått hög ålder. Istället kanske vi skall titta på den mat och det vatten de hade tillgång till i uppväxt och ungdom. Produkter som innehöll fler näringsämnen och som inte var mättade av bekämpningsmedel eller andra miljögifter. Vattnet kanske till och med var så rent att det kunde hjälpa till att rena kroppen....


Jag tror alltså att hur vi lever och vad vi lever av påverkar oss mycket mer än vad vi någonsin kan tro i dessa lobbyisters tid-era.
Ett område som moderna forskare borde börja titta på och det utan rädsla för att bli förföljde och tillintetgjorda av livsmedelsindustrin. Många läkare vet idag att grapefruktkärneextrakt och johannesört inte kan tas tillsammans med andra läkemedel eftersom de förtar dess effekt. Levande substanser dödar av kemiska substanser av någon underlig anledning.

Kolesterolmyterna har börjat komma ut i dagsljuset. Kolesterol är livsviktigt för vår hjärnfunktion och om man medicinerar bort det så kan man ju tänka ut fortsättningen med baken. Vi får kostråd som styr oss mot fettfri kost och dito nyckelhål, samtidigt som vi varnas för att äta sådant som vi ätit i tusentals år. Nyckelhålsprodukter innehåller väldigt ofta socker, för de som inte tittat efter.
Och min sanning kan jag se när jag sitter på bänken och studerar människor som går på Drottninggatan. Nyckelhål och fettfritt ligger som ett gött band runtom lilla maggen.
Solen som varit vår energikälla är helt plötsligt farlig så farlig att vi måste smörja in oss i kemiska icke evidensbaserade produkter.

Trots att vi följer dessa råd så utvecklas autoimmuna sjukdomar i rasande fart. Här skulle vi verkligen använda ord som ”epidemi”. Eller kanske vi istället lugnt skall säga:

Vi är inne på fel väg och nu stannar vi upp för att finna tillbaka till den rätta vägen.....


fortsättning följer......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar