måndag 24 september 2012

Monsanto orsakar krig mellan vetenskapsmän?

 
The French team has released images of tumors in mice caused by exclusively eating GM corn. (photo: The Daily Mail)



Tillverkare utför, betalar och äger sina forskningsresultat så visst är det intressant att se vad som händer när oberoende forskare kommer till andra slutsatser än vad tillverkaren gör.

Kanske det är fel på de franska råttorna.... vad vet en novis som jag??

Franska vetenskapsmän har på uppdrag av den Franska Staten, matat franska råttor med gmo majs och utsatt dem för roundup. Och vi kan alla se resultatet med egna ögon här ovan. Om detta stämmer så innebär det att vi inom ganska så snar framtid kommer att se likartade tumörer hos barn och vuxna speciellt ibland dem som bor i de områden där gmo produkter odlas eller testas. Inte nog med tumörerna så erbjuds även lite lever och njurskador..... man får tacka....

Jordbruksverket läser alla rapporter så jag förmodar att de även läst denna här.

I denna artikel har man valt att nämna lobbyisternas utlåtande dvs. man nämner åsikter som kommer från experter som tycker och tänker. Experter i vad? Det framgår inte, men att de har åsikter utan att varit involverade i forskningsprojektet, är inget ovanligt i dessa moderna tider. Åsikter som att studien inte följer vetenskaplig standard, försöker nå statistisk berömmelse eller dylikt. Och det förmodar jag att Monsanto är väldigt glada för.... man vet inte om de bäddat för dessa uttalanden eller ej. Monsanto står fast vid sina egna forskningsresultat och vidhåller att deras produkter är testade och säkra.

Jag förstår att det är helt fel att ge råttor majsprodukter att äta och att ge dem vatten med roundup i.  Det är ju väldigt likt vår situation när vi får gmo produkter (gmo bakterier)  via daglig föda och små doser av roundup i kökets vattenkran. Ett test som detta måste vara kraftigt missvisande, eller hur?


Vad kommer det sig att forskare inte längre kan eller får lov att komma fram till olika slutsatser.
Hur skall forskningen kunna komma framåt när den ständigt bromsas upp av ekonomiska egenintressen?
Och är det inte på tiden att de får börja ta konsekvenserna av sitt handlande, behöver vi ny lagstiftning?

Många skulle nog säga som så att då skulle det inte finnas några forskare kvar.... men till dem så säger jag, fel fel fel. Det skulle finnas forskare kvar som är intresserade av människosläktets hälsa och fortlevnad. Och de som forskade fram verkligt hälsosamma produkter skulle bli rikligt belönade via skattepengar istället för att som idag vara avlönade av en tillverkare som endast tillåter forskning som påvisar de fördelar som de vill att konsumenterna skall se.

Privat företagsamhet finansieras idag via skattepengar och självklart vill alla ha en del av den kakan. Men handen på hjärtat.... man måste vara otroligt dum om man skiter i den hand som föder en.

Tillbaka till forskningsresultatet.
Man vet inte ifrån vilken genetisk familj råttorna kommer ifrån. Man vet inte hur mycket mat man givit dem. Men man vet att om de ges obegränsad tillgång till mat så utvecklas tumörer. Något för Livsmedelsverket att fundera över.. vi kommer heller inte ifrån samma familjer....

Man ifrågasätter även varför inte det är fler amerikaner som trillar av pinnen och varför inte fler har tumörer i de områden som haft gmo odlingar under väldigt många år. Den frågan kan jag svara på... man har helt enkelt ingen tillförlitlig statistik eftersom inrapportering är frivillig och vilket läkare undersöker var tumörerna kommit ifrån?

Det finns bara en anledning till Monsantos gmo fröer och det är matkontroll. I förlängningen så kan jag se att ett totalförbud kommer att implementeras och att det bara kommer att finnas en sorts frö att köpa på marknaden. Och om vi nekas köpa det eller om vi inte köper det, så tvingas vi svälta ihjäl. Det kallas för MAKT.

Valet kommer att stå emellan svält eller cancer, ytterligare en pest eller kolera situation.

Lyckligtvis så är gmo organismer inte så populära i Europa men dominerar i USA sedan 1996. Låt dem behålla Monsanto, sina odlingar och sina hälsoproblem. Vi har varit föregångare i mycket här i Europa och låt oss fortsätta med det.

Vi borde alla uppmana Jordbruksverket att dra in samtliga tillstånd tills dess att gmo-organismerna har genomgått en långtgående oberoende studie som utvisar att ingen mänsklig varelse kan komma till skada på något vis. Skadedjuren kommer att klara sig, de kommer bara att mutera och gifterna kommer därefter att göras starkare och mer koncentrerade -är det den utvecklingen som vi vill ha?


Läs hela artikeln här:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar