söndag 16 september 2012

Virus dödar cancertumörer?


En skapad virus som dödar cancer: ligger lösningen och väntar i det fördolda? Och i så fall.... vad väntar den på? Men jag förmodar att det bara handlar om ytterligare ett nytt smart sätt att äska forskningspengar på....

I ett kylskåp någonstans i ett svenskt laboratorium finns något som inte bara skall vara billigt att framställa utan som även utlovas vara en mycket effektiv cancerbehandling. Så varför kan man undra... har det inte avanserat längre än till kylskåpsnivå?

Svenskarna har uppfunnit ett billigt virus vars enda biverkning skall vara som en vanlig lätt influensa. Fotografier har tagits under forskningstesterna som visar hur tumörer hos möss liksom bara smälter bort. Tumörceller som hittills varit resistenta för befintliga läkemedelsbehandlingar dör av det nya viruset.

Medlet har benämningen Ad5[CgA-E1A-miR122]PTD kommer endast att få ett namn om det blir testat på människor. Vilken tur att virus har en godartad överlevnad eftersom blandningen stått i ett kylskåp sedan år 2010. Och steget ifrån kylskåpet till test för att se om medlet har lika effekt på människor är stooooort.

Uppsala universitetssjukhus är beläget cirka 200 meter från den plats där kylskåpet står och de har patienter som flyger in från jordens alla hörn för att behandlas mot endokrina cancertumörer. Amerikanare med stora plånböcker verkar sätta den svenska cancerbehandlingen högt upp på listan eftersom de väljer att komma hit istället för att vända sig till den egna eminenta privata amerikanska sjukvården, den som är världsledande och som våra svenska politiker strävar efter att vi skall kopiera här i Sverige.

Men sanningen är väl den att cancerpatienter som vandrar på den smala stigen dras till varje litet halmstrå som kan ge dem några ytterligare månader av liv. Och om man har platina kreditkort och plenty of money så väljer man ett sjukhus utomlands eller alternativa behandlingar. Skillnaden är bara att det är okey att välja ett universitetssjukhus och det är fult att välja ett alternativ som tex. alternativa hospice.

Uppsala erbjuder vård som ligger minst 5 år före amerikanska sjukhus och man kan ju undra vilken vård det är och hur stor överlevnadsgrad den behandlingen står för. För sannolikheten är stor att det redan är för sent när de kommer hit. Ett sista halmstrå brukar sällan lösa problematiken och det är oftast inte sista behandlingsmetodens fel.

I USA brukar de som angripits av cancer påbörja sin behandling samma vecka som den upptäcks medans vi här i Svedala lugnt får stå i kö... vill bara nämna denna skillnad.

Kvacksalvare verkar dock ha en ledande betydelse för forskningen i alla fall. Man sätter dem i fängelse för kvacksalveri och sedan stjäl man vederbörandes ideer... inte första gången jag läst om detta..... nanoteknologin är på väg att få fäste.....ja, den som lever få se. Kvacksalvarens egna påkomna behandlingsmetod testas nu på flera kliniker i USA. Microber ifrån grisar, kom ihåg!

Denna nanodekokt överensstämmer med hur genetiker ser på händelsförloppet. För faktum är att friska celler i människokroppen är inprogrammerade till att dö om de skulle angripas av ett virus. De dör för att stoppa viruset från att sprida sig till andra delar av kroppen. Cancerceller är odödliga. Genom mutation så har de på något sätt förändrat det genetiska programmet som tvingar cellen till självmord. Detta innebär att om man finner en passande virus som man kan infektera cancercellerna med så kan denna kopiera sig själv tills cancercellen sprängs.... och på så sätt möter sin död. Detta nanovirus skall liksom bli en cancer för cancern. I Uppsala tycker man dock inte att detta är så unikt eftersom man har vetat att virusinfektioner kan orsaka dramatiska reduktioner på tumörer och det har man vetat sedan 1880. Yes friends, det går fort i forskningsvärlden......

I Italien så gav man rabiesvaccin till prostituerade kvinnor redan 1890!!! eftersom deras livmoderhalscancer svarade med att dra sig tillbaka för att så småningom försvinna. Ett annat fall som nämns är en 14årig kille med leukemi som fick vattenkoppor där den livsfarliga sjukdomen som vi alla måste vaccinera oss emot i dag, orsakade förminskning av en groteskt förstorad lever och mjälte, vilka till och med gick tillbaka till sin ursprungliga storlek och hans vita blodkroppar stabiliserade sig till normal nivå. Något måste ha hänt i forskningsvärlden under 1990-talet för då började detta fenomen på allvar att diskuteras och det skall vi tacka genetiken för.


Tillbaka till kylskåpet och tillbaka till 1890... brist på pengar? Nja, det har nog funnits tillräckligt av den varan under årens lopp.... sanningen är nog den att medlen inte använts på rätt sätt. De har förmodligen satsats där de gett störst avkastning.
En miljon brittiska pund skulle behövas för att testa innehållet som står i kylskåpet..... samtidigt som en femfaldigt ökning noterats de senaste 30 åren av endokrina tumörer (NET). Man varför testa nano när man vet att det fungerar med virusinfektioner, billigare framställnings och tillverkningskostnad?
Man försöker nu äska pengar till olika projekt genom att låta donators namn bli det namn som det nyupptäckta viruset får. Hur långt kan de gå innan de skäms? Can´t blame them for all trying to make m o n e y...


Jag stannar här och överlåter resten av artikeln till eget tänkande.


Men vad jag tagit till mitt hjärta är att det kanske kan vara en fördel att ta det lilla lugna med alla barnvaccinationerna... våra kroppar kanske behöver ett antal av dem till hjälp med utrensning av annat. 50% chans att jag har rätt, eller?

Att en virus kan få en tjocktarmscancer att försvinna har jag bevis på för det hände i min släkt. Men läkarna har förstås helt andra tankebanor än jag.... måste jag nog tillägga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar