onsdag 24 oktober 2012

Gardasil - evidensbaserad??

År 2002 uppgav the US Food and Drug Administration (FDA) att vaccin representerar en speciell kategori av läkemedel som är riktade främst till friska individer samt som profylax mot sjukdomar som en individ kanske aldrig kommer att utsättas för.
Med anledning av detta så lägger FDA stor vikt på vaccinens säkerhet.
Skillnaden mellan konventionalla behandlingar med läkemedel och vaccin är att:                    Konventionella läkemedel riktar sig mot existerande sjukdomar medans Vaccin ges i förebyggande syfte.
Bara för att de två har olika syften så får aldrig säkerheten kompromissas till förmån för orimlig förväntan. 
Dessutom är läkare etiskt skyldiga att ge en korrekt och fullt förståelig förklaring av alla risker involverade med vaccinet (biverkningar), alla fördelar för patienten samt i förekommande fall ge patienten alternativa råd. Det finns faktiskt de som inte kan ta ett vaccin på grund av överkänslighet eller annat. Denna ordentliga genomgång medför att patienten kan ta ett väl underbyggt beslut när det gäller huruvida de vill ta vaccinet eller ej.
Det stora problemet med vaccin som te.x. HPV är att de inte är förebyggande, de kan äventyra säkerheten och läkare kommer aldrig att kunna ge exakta förklaringar till vaccinets risker och fördelar eftersom de helt enkelt inte vet själva. Det är inte tillräckligt testat!
Läkare är precis som vi, bara människor, och de kan bara förlita sig på informationen som vaccintillverkaren förser dem med.  Eftersom inga långtgående studier gjorts gällande farmakokinestiska effekter som studerar kroppens absorbtion,  distribution,  metabolism och utsöndring av vaccin och deras olika ingredienser i olika delar av kroppen, aldrig undersökts eller analyserats, så kan alltså en läkare aldrig helt informera om patientens eventuella fördelar eller risker.
Kan en läkare svara på varför rester av ett vaccin hittas i hjärnan? Hur och varför dess ingredienser penetrerar blod-hjärn-barriären?

Pest eller Kolera…… du väljer själv……

http://preventdisease.com/news/11/122311_Science-Journal-Exposes-HPV-Vaccinations-as-Unproven-and-Lack-of-Evidence-Based-Medicine.shtml

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar