tisdag 16 oktober 2012

Ge riktigt smör till våra barn och gamla!

Nu får det vara slut på dumheterna. Alla människor vet att smör kostar mer pengar än lättmargariner. Det är inte skolans sak att avgöra huruvida de anser att barnen skall banta eller ej. Barn behöver näring till hjärnan för att denna skall fungera och näringen till hjärnan heter fett.
Om det riktiga fettet tas bort så kan man helt enkelt stänga ner hela skiten. För vad skall barnen göra där om de inte har rätt förutsättningar för att lära sig.

Det här med kostnadsbesparingar har gått för långt nu... alldeles för långt.... Det har till och med kört över mänskliga rättigheter, sunt förnuft och låt oss inte förglömma demokrati.

Var är forskningsresultaten som LMV stödjer sig på... fram med dem. Mig vetligen så är detta en av de största kontroversiella frågorna mellan läkare och forskare.

Fram med en oberoende forskare och låt vederbörande göra en fullständig analys av det nyckelhålsmärkta lättmargarinet så att alla får reda på vad det verkligen innehåller. Få vill läsa det resultatet....

Jag hoppas även att alla rektorer som bara är tjänstemän och därmed anser sig följa order utan att vara ansvariga, jag hoppas att ni vet att ni bär ett ansvar vare sig ni vill eller ej. Fanns inte definitionen av demokrati och valmöjlighet med i rektorsutbildningen? Var det anarki ni läste om?

Till er föräldrar som gjort valet att just ditt eller dina barn skall äta smör istället för det billigare tillverkningsalternativet lättmargarin råder jag:

Byt skola eller sänd med era barn en klick smör varje morgon.

Den fettfria dieten skapar hunger vilket många nyckelhålstillverkare balanserar ut genom att tillsätta socker istället. De skapar orosandar istället för mätta och lugna barn.



Läs hela artikeln:                    http://www.dn.se/sthlm/smorlosa-skolor-uppror


När Hajnalka Muranyis dotter kom tillbaka till skolmatsalen efter sommarlovet var smöret hon brukade bre på smörgåsen borta. Tidigare serverade skolan både lättmargarin och smör, men nu fanns bara lättmargarinet kvar. Anledningen är att utbildningsnämnden i våras beslutade att alla skolor i Stockholm ska följa Livsmedelsverkets rekommendationer och i dem ingår att skolor bör servera ett lättmargarin. Hajnalka tycker att beslutet är märkligt.


Beslutet att följa Livsmedelverkets rekommendationer togs i våras av utbildningsnämnden. Bakgrunden var att kraven i skollagen skärpts. Skolor måste servera näringsrik mat och utbildningsnämnden valde då att låta Livsmedelsverkets riktlinjer gälla för alla grundskolor i kommunen.
– Det här är en skärpning i lagen som vi måste se till att den hålls. Skolinspektionen som inspekterar att skolorna följer lagen rekommenderar att man följer Livsme­delsverkets rekommendationer, så därför beslutade vi att göra det, säger Lotta Edholm, skolborgarråd i Stockholm.
Hon förklarar att det finns en möjlighet för skolor att servera smör till smörgåsen men då måste skolan skära ned på det mättade fettet i den övriga maten.
– Till sist är det en fråga för varje skolas rektor att avgöra vad som serveras, men vår tolkning är att det är fullt möjligt att servera smör, säger hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar